Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Winnaars hoofdprijs loterij slaan hun slag!

Afgelopen week werd de hoofdprijs van onze carnavalsloterij door de winnaars verzilverd.
Onze Loterijcommissie reisde samen met de winnaars af naar supermarkt de Plus in 's-Heerenberg waar zij een gratis minuut mochten winkelen. 

Na een goede warming-up racete de prijswinaars door de Plus. Met een mooie winkelwagen vol keerde zij voldaan huiswaarts. d'Olde Waskupen danken de ondernemers die prijzen voor de loterij beschikbaar hebben gesteld en de carnavalisten die mee hebben gedaan aan de loterij. 

Motto 2025

Carnaval 2024 is ten einde. Op carnavalsdinsdag zetten Jeugdprins Pieter I en prins Arien I hun pop in brand. 
Traditioneel maken wij op aswoensdag bekend wat het nieuwe motto is.
Carnaval in 2025 gaan wij vieren onder het motto 't Lup! Dit motto is bedacht door Bertie Litjes

Stralende carnavalisten in Kinderoptocht

Onder het genot van een heerlijk zonnetje trok een stralende Kinderoptocht op carnavalsmaandag door Waskuupstad.
De vele toeschouwers langs het parcours konden genieten van groepen en wagens met schitterende creaties, kleding en opzwepende muziek. De (jeugdige) carnavalisten in de optocht en langs de kant genoten zichtbaar. De glimlach bij het publiek werd daarbij groter toen de prinsenwagen met Jeugdprins Pieter I en gevolg volgde en er volop snoep kon worden gevangen. 

Lees verder

Kleurrijke optocht trekt door Waskuupstad

Volop feest in Waskuupstad waar zondag 11 februari een kleurrijke bonte stoet door het centrum van de stad trok. 
De vele duizenden toeschouwers werden getrakteerd op prachtige groepen en wagens die flink uitpakten met schitterende creaties, kleding, en opzwepende muziek. Ook de dweilorkesten en fanfares zorgden met hun muziek voor veel sfeer en ‘gesjunkel’ en zo trok de optocht als een kleurig lint door ’s-Heerenberg. 

Lees verder

Berghse Kei voor Brandweer Bergh

De hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen is dit jaar uitgereikt aan de Brandweer Bergh. Op vrijdagavond 9 februari kregen zij uit handen van het bestuur van d'Olde Waskupen en Prins Arien I de Berghse Kei uitgereikt.

Jaarlijks reikt het bestuur van de carnavalsvereniging de Berghse Kei uit aan een persoon of instelling die zich op maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. Deze eer gaat dit jaar uit naar de vrijwilligers van Brandweer Bergh, waardoor zij in het vervolg door het leven gaat als Ridder in de Orde van de Berghse Kei. In het Hof van Hedel (in het Gertrudis in 's-Heerenberg) kregen zij de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging uitgereikt. 

Lees verder