Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Pronkzitting XL

Pronkzitting XL, het fenomeen van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen dat sinds 2012 op het programma staat. Een happening voor jong en oud, die de vroegere januari-pronkzitting heeft vervangen. Er werd dan wel gebroken met een oude traditie, maar daarvoor in de plaats is er een carnavalsavond in een nieuw jasje gestoken. Het doel daarvan is om aansluiting te houden met de veranderende wensen van ’s-Heerenbergse carnavalisten. Inspelen op de manier waarop carnavalisten het carnaval vieren en beleven.

De Pronkzitting XL, zal gehouden worden op zaterdag 27 januari vanaf 19.49uur in het Lacosportcentrum, dat weer omgetoverd zal worden tot Waskupentempel. Om 19.00 uur gaat de zaal open.

De avond is losser en informeler dan de traditionele pronkzittingen. Het is een feestavond met veel muziek en dans door artiesten uit Waskuupstad en omgeving.

De avond zal muzikaal gezien langzaam opgebouwd worden, beginnend met Egerländer muziek, ’s-Heerenbergse carnavalsschlagers, lekkere blaasmuziek en baternummers en vervolgens ’s-Heerenbergstalige, Duitstalige en Engelstalige muziek; kortom: Van Mientje tot Queen en van Carnaval oh Carnaval tot Helène Fischer.
Een avond die de aftrap is voor al het moois dat komen gaat tijdens Carnaval. 

Voor deze bijzondere pronkzittingsavond worden aparte kaarten verkocht en deze kosten € 15 per stuk. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Kachelhöltjes Partypret, Resto De Bongerd, Bakkerij Dijkman of online.