Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Winnaars hoofdprijs loterij slaan hun slag!

Afgelopen week werd de hoofdprijs van onze carnavalsloterij door de winnaars verzilverd.
Onze Loterijcommissie reisde samen met de winnaars af naar supermarkt de Plus in 's-Heerenberg waar zij een gratis minuut mochten winkelen. 

Na een goede warming-up racete de prijswinaars door de Plus. Met een mooie winkelwagen vol keerde zij voldaan huiswaarts. d'Olde Waskupen danken de ondernemers die prijzen voor de loterij beschikbaar hebben gesteld en de carnavalisten die mee hebben gedaan aan de loterij. 

Motto 2025

Carnaval 2024 is ten einde. Op carnavalsdinsdag zette Jeugprins Pieter I en prins Arien I hun pop in de fik. 
Traditioneel make wi-j op aswoensdag bekend wat 't ni-je motto is.
Carnaval in 2025 gaon wi-j viere onder 't motto 't Lup! Dit motto is bedach deur Bertie Litjes.

Stralende carnavaliste in Kinderoptoch

Onder 't genot van 'n heerlijk zönneke trok 'n stralende Kinderoptoch op carnavalsmaondag deur Waskuupstad.
De toeschouwers langs 't route konde geniete van groepe en wages met schitterende creaties, kleding en opzweipende muziek. De (jeugdige) carnavaliste in de optoch en langs de kant genoate d'r van. De glimlach bi-j 't publiek wier daorbi-j groter toen de prinsewage met Jeugprins Pieter I en zien gevolg volgde en d'r volop snoep kon wodde gevange. 

Lees meer

Kleurrieke optoch trik deur Waskuupstad

Volop fees in Waskuupstad waor zondag 11 fibrewari 'n kleurrieke bonte stoet deur 't centrum van de stad trok. 
De duizende toeschouwers wiere getrakteerd op prachtige groepe en wages die flink uutpakte met schitterende creaties, kleding en opzweipende muziek. Ook de dweilorkeste en fanfares zörgde met hun muziek veur vol sfeer en ‘gesjunkel’ en zo trok de optoch als 'n kleurig lint deur Waskuupstad. 

Lees meer

Berghse Kei veur Brandweer Bergh

De hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen is dit jaor uutgereik aan de Brandweer Bergh. Op vri-jdagaovend 9 fibrewari krège zi-j uut hande van 't bestuur van d'Olde Waskupen en Prins Arien I de Berghse Kei uutgereik.

Jaorlijks reik 't bestuur van de carnavalsvereniging de Berghse Kei uut aan 'n persoon of instelling den zich op maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied verdienstelijk het gemaak veur de samelèving. Deze eer geet dit jaor uut naor de vri-jwilligers van Brandweer Bergh, waordeur zi-j in 't vervolg deur 't lève geet as Ridder in de Orde van de Berghse Kei. In 't Hof van Hedel (in 't Gertrudis in 's-Heerenbarg) krège zi-j de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging uutgereik. 

Lees meer