Aanmelden optochten

Naast de carnavalsvereniging d’Olde Waskupen zijn ook veel buurten, straten en vriendengroepen volop bezig met hun voorbereidingen op het carnaval. Om je aan te melden voor de optochten is een inschrijfformulier beschikbaar. Dit formulier is zowel voor de grote- als de kinderoptocht.

Als je bezoek wilt van de prins of de jeugdprins tijdens één van de bouwmomenten kun je dit ook op dat formulier aangeven.

Inschrijving optochten Waskuupstad

Het is voor de organisatie van zowel de grote als voor de kinderoptocht belangrijk dat men zich tijdig inschrijft. De optochtcommissie beoordeelt de inschrijving. Er wordt onder andere gekeken of het thema nog niet door een andere groep is aangemeld. Na de beoordeling ontvangt u een reactie en de noodzakelijke nadere informatie.

Ook wordt met behulp van de opgestuurde gegevens, indien mogelijk, een bezoek van één van de hoogheden ingepland waarbij de Jeugdprins de deelnemers van de kinderoptocht bezoekt.

Inschrijven kan via deze link

Bezoek de Waskuupoptocht

Wie zondag de Grote Optocht van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen wil bezoeken is natuurlijk van harte welkom. Hier volgens enkele tips.

De optocht begint om 11 minuten over twee te trekken vanaf de Slotlaan in 's-Heerenberg. Dit is de straat aan de Beekse of Stokkumse kant van 's-Heerenberg.

Om vanaf die kant 's-Heerenberg in te komen is vanaf circa 13.00 uur moeilijk, of men moet niet tegen een fikse wandeling opzien. Aan te raden is het om via Zeddam, via Ulft of via Duitsland naar 's-Heerenberg te komen en de auto te parkeren op industrieterrein Het Goor of nabij de velden van voetbalvereniging MvR aan de Van Heeklaan. Vandaar is het enkele minuten lopen naar het parcours van de route en de binnenstad.

Wie in de woonwijken gaat parkeren, ook een mogelijkheid om makkelijk naar de route of naar de binnenstad te komen, wordt vriendelijk verzocht niet voor inritten te parkeren en zo te parkeren dat hulpdiensten overal bij kunnen.

We wensen iedereen veel kijkplezier.

De route van de Grote Optocht is als volgt: Slotlaan, Peeskesweg, Stokkumseweg, Zeddamseweg, Molenpoortstraat, Molenstraat, Marktstraat, Oudste Poortstraat, Emmerikseweg, Plantsoensingel Zuid, Van Boetselaerstraat, Schoolstraat, plein over, Groenestraat, Touwslagersbaan, Lengelseweg, Plantsoensingel Noord, Oude Doetinchemseweg, Molenpoortstraat, Klinkerstraat, Emmerikseweg, Oudste Poortstraat, Marktstraat, Molenstraat en De Bleek.