Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Tips voor optochtbezoekers

Wie zondag de Grote Optocht van carnavalsvereniging d'Olde Waskupen wil bezoeken is natuurlijk van harte welkom. Hier volgen enkele tips.

De optocht begint om 11 minuten over twee te trekken vanaf de Slotlaan in 's-Heerenberg. Dit is de straat aan de Beekse of Stokkumse kant van 's-Heerenberg.

Om vanaf die kant 's-Heerenberg in te komen zal vanaf circa 13.00 uur moeilijk zijn, of men moet niet tegen een fikse wandeling opzien. Aan te raden is het om via Zeddam, via Ulft of via Duitsland naar 's-Heerenberg te komen en de auto te parkeren op industrieterrein Het Goor.

Vandaar is het een kleine tien minuten lopen naar het parcours van de route en nog tien minuten extra om in de binnenstad te komen. Een alternatief is het parkeerterrein bij Gouden Handen (bereikbaar via Duitsland), maar daar is de ruimte beperkt.

Wie in de woonwijken gaat parkeren, ook een mogelijkheid om makkelijk naar de route of naar de binnenstad te komen, wordt vriendelijk verzocht niet voor inritten te parkeren en zo te parkeren dat hulpdiensten overal bij kunnen.

We wensen iedereen veel kijkplezier.

 

Route optocht: Opstellen op de Slotlaan.
Re.af. Peeskesweg, Li.af. Stokkumseweg, Re.af. Zeddamseweg, Re.af. Molenpoortstraat, Re.d. Molenstraat, li.af. Marktstraat, Re.d. Oudste Poortstraat, Li.af Klinkerstraat, Re.af Groenestraat Li.af. Touwslagersbaan, Re.af Lengelseweg, Li.af Plantsoensingel Noord, Li.af.Oude Doetinchemseweg, Re.d.Molenpoortstraat, Re.d. Molenstraat, Podium voor het stadhuis.