Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Winnaars hoofdprijs loterij slaan hun slag!

Afgelopen week werd de hoofdprijs van onze carnavalsloterij door de winnaars verzilverd.
Onze Loterijcommissie reisde samen met de winnaars af naar supermarkt de Plus in 's-Heerenberg waar zij een gratis minuut mochten winkelen. 

Na een goede warming-up racete de prijswinaars door de Plus. Met een mooie winkelwagen vol keerde zij voldaan huiswaarts. d'Olde Waskupen danken de ondernemers die prijzen voor de loterij beschikbaar hebben gesteld en de carnavalisten die mee hebben gedaan aan de loterij. 

Motto 2025

Carnaval 2024 is ten einde. Op carnavalsdinsdag zetten Jeugdprins Pieter I en prins Arien I hun pop in brand. 
Traditioneel maken wij op aswoensdag bekend wat het nieuwe motto is.
Carnaval in 2025 gaan wij vieren onder het motto 't Lup! Dit motto is bedacht door Bertie Litjes

Berghse Kei voor Brandweer Bergh

De hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging d’Olde Waskupen is dit jaar uitgereikt aan de Brandweer Bergh. Op vrijdagavond 9 februari kregen zij uit handen van het bestuur van d'Olde Waskupen en Prins Arien I de Berghse Kei uitgereikt.

Jaarlijks reikt het bestuur van de carnavalsvereniging de Berghse Kei uit aan een persoon of instelling die zich op maatschappelijk of sociaal-cultureel gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. Deze eer gaat dit jaar uit naar de vrijwilligers van Brandweer Bergh, waardoor zij in het vervolg door het leven gaat als Ridder in de Orde van de Berghse Kei. In het Hof van Hedel (in het Gertrudis in 's-Heerenberg) kregen zij de belangrijkste onderscheiding van de carnavalsvereniging uitgereikt. 

Lees verder

Prestatietocht op Carnavalsdinsdag

Zoals gebruikelijk wordt er ook dit jaar op carnavalsdinsdag voor degenen die er nog een goede conditie voor hebben een Prestatietocht, en voor de jeugd Prestatietocht XS, gehouden. Er zijn dit jaar twaalf adressen waar de feestvierders kunnen binnenwandelen. Het Sjoenkeltentje tegenover de Dollegraaf, de Flügeltuyn op het Stadsplein, Snackbar FLY INN en uiteraard de Waskuuptempel op de Bleek zijn dit jaar aan de tocht toegevoegd.                                                                    

Lees verder

Völgestelde Vraoge - Carnaval in Waskuupstad

Welke optochten zijn er? Wat is het programma voor de jeugd? Wat is er allemaal te beleven in Waskuupstad?
Voor alle veel voorkomende vragen hebben wij een FAQ, of zoals wij hem noemen een VV, opgesteld

Lees verder

's-Heerenberg in de ban van carnaval!

Van vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari wordt ’s-Heerenberg weer omgedoopt tot Waskuupstad, waarbij Prins Arien I en Jeugdprins Pieter I de scepter mogen zwaaien over het carnavalsmekka van het Oosten. Onder het motto ‘Daor doe-j ’t veur’ regeren zij 5 dagen lang over Waskuupstad. Nieuw dit jaar tijdens het ’s-Heerenbergse carnaval zijn de Waskuuptempel, de Flugeltuyn (beiden op Stadsplein en de Bleek) en ’t Sjoenkeltentje (Dolle Graaf), waarbij het aanbod van alle samenwerkende horeca in ’s-Heerenberg nog breder is dan tijdens de voorgaande edities. Voordeel van carnaval in Waskuupstad is dat toegang gratis is. Zo kan iedereen carnaval vieren, want het feest is voor iedereen. 

Lees verder