Skip to main content

Het is weer carnaval over

Dagen
:
Uren
:
Minuten
:
Seconden

Motto 2025

't LUP

Feestelijke Kinderoptocht in Waskuupstad

De weergoden waren Prins Nik I en zijn gevolg beter gezind op Rosenmontag. Een feestelijke Kinderoptocht trok door het centrum van Waskuupstad

Om 14.11 uur werd het startsein door de luidende bellen van de Pancratiuskerk gegeven en trokken de verschillende wagens en groepen uit Waskuupstad en omringende dorpen en steden vanaf de Stokkumseweg richting het centrum. Met een ronde door het centrum eindigde de optocht voor het Raethuys waar de jury de uitslag van de optocht bekend maakte. 

De juryprijs is gewonnen door de groep De Muiters met 'Now zu-j 't kriege - Autopech'. In de categorie wagen pakte die Emmericher Landstreiger de eerste prijs met 'Wi-j gaon als American Football spelers'
In de categorie Wagens + groep meer dan 20 pers. ging de eerste prijs naar De Dapen met 'Wi-j hengele opzee'. De Deurzakkers behaalde de eerste prijs in de categorie Wagens + groep tot 15 personen.
3x Nix won met 'Wi-j bakke d'r niks van' in de categorie Grote groepen. Puk van Gessel en Lynn Engelen wonnen met 'Now zu-j 't kriege' in de categorie Kleine groepen.
De volledige juryuitslag vind je hier.

Met een aansluitende jeugdhappening in de Gracht ging het carnavalsfeest op deze carnavalsmaandag nog lang door in Waskuupstad. 

Kinderoptocht2023

Kinderoptocht2023 3

Kinderoptocht2023 2

Kinderoptocht2023 1